Pret mobilier

Pret mobilier

      Printre regulile unui vanzator se numara si acelea ca nu intrebi ce doreste la intrarea in magazin si nici ce buget are clientul pentru amenajare.Acestea sunt intrebari care nu trebuie folosite  dar din pacate traim in Romania si asta ne face speciali . Se spune ca un vanzator nu stie sa isi vanda marfa dar nu se spune ca avem destule persoane care nu stiu sa cumpere .Educatia pentru frumos si bunul simt in materie de cumparaturi inca nu s-au dezvoltat suficient dar ne asteptam intotdeauna sa se respecte regula “clientul nostru , stapanul nostru” , ceea ce este corect dar pana la o anumita limita .

Exista mobilier (si nu numai) care   ,datorita firmei producatoare (brand de renume mondial) sau a materialelor si procedeelor folosite la fabricare ,   prin simpla vizionare se impune ca o  categorie speciala de produse .Calitatea si designul special  se vede in prima faza datorita spatiului unde este expus ,  nu se poate ca un mobilier de lux sa fie expus intr-un showroom stil “depozit” .Ambianta, amenajarea si prezentarea trebuie sa fie in concordanta cu tipul si categoria mobilierului . Spatiul de expunere , mobilierul prezentat  si nu in ultimul rand personalul magazinului sunt primul filtru al clientelei ; odata realizat acest filtru intervine PRETUL  -in majoritatea cazurilor romanii pun acest criteriu pe primul loc…. 

          Pentru o locuinta cu o camera de zi (living) , o zona de luat masa , trei dormitoare si bucatarie bugetul amenajarii va fi impartit asfel : 20-25%  camera de zi , 20-25% bucataria complet utilata , 15-20% dormitorul principal si 10-15% fiecare dormitor secundar (copil sau oaspeti) . Nu se ia in calcul micul mobilier de hol , baie sau spatii speciale , care poate fi inclus in marja de procent generala a camerelor .

Pret mobilier Exemplu :

O vila care a costat 150 000 si dispune de 3 dormitoare , un living , o bucatarie in medie necesita (aproximativ):

– mobilier de zi – canapele,biblioteca,masute,covoare,corpuri de iluminat – 9 000

– zona de luat masa – 3 000

-mobilier bucatarie –complet utilata – 10 000

-mobilier dormitor matrimonial – inclusiv dressing – 7 000

-mobilier dormitor copil – 4 000

-mobilier dormitor suplimentar 5 000

 

Totalul ar fi  de 38 000 la care se mai adauga accesoriile si micul mobilier necesar zonelor secundare , rezultand un buget total de 40 000  – adica 26 %  din valoarea de achizitie a imobilului . Acest procent este unul normal si corect fata de casa , mobila si nu in ultimul rand fata de beneficiar .

Traim in Romania dar asta nu ne da dreptul sa fim snobi  dar nici sa ne desconsideram   .

Pret mobilier

Pret mobilier

Showroom Favilla – Pagina contact  intalnire proiect oferta mobilier de bucătărie comanda (supermobila.ro)

GD Star Rating
a WordPress rating system