Mobilier living

Mobilier camera de zi (living)

 

 

Spatiul cel mai generos si de obicei cel mai greu de amenajat este camera de zi (living) deoarece aici trebuie combinate mai multe cerinte de baza , trebuie sa fie confortabil si relaxant , dar sa prezinte si un design unitar si de calitate deoarece aceasta este cartea de vizita a unei case . In ultimii ani nu se mai utilizeaza bibliotecile  si spatiile de depozitare mari  , ci se merge pe varianta minimalista cuprinde o  zona de canapele (sau coltar) care sa contina si partea de mobilier de perete (inclusiv multimedia) plus zona de luat masa si daca este spatiu o zona intima , de relaxare , cu semineu si chaise longue / sezlong . In cazul in care dispuneti de spatiu , mobilierul pentru living se poate combina si cu o garnitura de mobilier pentru birou , o statie de lucru mai mica pentru lucrul acasa . 

 

Canapelele , din piele sau material textil , pot fi alese ca dimensiuni si module in functie de cerintele fiecaruia . In functie de buget si de dorinta de confort se poate opta pentru variante pe structuri metalice si cu pene / puf in interiorul pernelor sau pentru variantele mai economice care combina structurile metalice cu cele din lemn si foloseste la interior diferite tipuri de spume poliuretanice si puf/pene . De preferat este ca inainte de a se achizitiona canapeaua sa puteti incerca un model de la acel producator , nu cumparati numai din cataloage si internet .

 

Compozitia de mobilier pentru living – bibloteca – dupa caz , va curpinde module pentru carti , minibar , zona de tv sau multimedia , sau pur si simplu accesorii decorative .In cazul in care exista suport de televizor independent atunci trebuie sa se asigure o buna vizionare din locul unde vor fi asezate canapelele .  

            Pentru locul de luat masa se recomanda o masa cu posibilitati de extindere , pentru a nu ocupa spatiul maxim , cu scaune elegante (spatar inalt ,brate , sezut imbracat ) si corp de mobilier pentru depozitat , in ton cu setul masa / scaune .

             Dupa amenajarea generala a camerei de zi rolul cel mai important revine proprietarului  , deoarece el ajutat de un designer de interior va trebui sa aleaga accesoriile si obiectele care vor da viata spatiului .Se vor alege covoarele , perdelele , corpurile de iluminat si nu in ultimul rand obiectele decorative (vaze , suport de reviste , rame foto , lumanari , perne , etc ..)

No Comments

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.