Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaMobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida – recomandare 2023
mobila cu continut formaldehida scazut

Mobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida – recomandare 2023

Mobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida – recomandare 2023

Formaldehida este un compus organic volatil (COV) folosit în mod obișnuit în producția de mobilier, dar poate fi și un contaminant din alte surse, cum ar fi vopselele, adezivii sau anumite produse de curățare. Formaldehida este cunoscută pentru capacitatea sa de a cauza iritații la nivelul ochilor, nasului și gâtului și poate duce la probleme respiratorii și alergii.

Din acest motiv, există norme de siguranță și standarde care reglementează concentrația maximă de formaldehidă admisă în mobilierul produs și comercializat în diverse țări. Standardele europene, la care se aliniază și țara noastră, includ cerințele pentru nivelurile de formaldehidă emisă. Standardul EN 13986/2004 clasifică produsele în funcție de conținutul si emisia de formaldehidă în clasele E1 și E2 de emisie.

Din cauza cerinței tot mai mari ca plăcile să se încadreze în clasa E1 de emisie a formaldehidei, producătorii de adezivi au dezvoltat produse cu emisie cât mai scăzută sau produse care reacționează cu formaldehida, împiedicând astfel emisia ei. Adezivii cu emisie scăzută sau chiar fără conținut de formaldehidă sunt mai scumpi, de aceea plăcile care se încadrează în clasa E1 de emisie sunt mai scumpe. Celelalte două standarde de emisie de formaldehidă adezive care sunt prezentate in tabel, California Air Resource Board Phase 2- CARB2and the Japanese Emission Standards JIS/JAS F****, sunt mai stricte și, prin urmare, ar fi preferate față de cele care îndeplinesc standardul E1.

Mobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida - recomandare 2023

Mobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida – Pentru a asigura o calitate și siguranță corespunzătoare a mobilierului, se recomandă achiziționarea produselor care respectă aceste standarde și reglementări, verificând etichetele produselor și certificările de conformitate cu normele emise de autorități sau organizații internaționale precum GreenGuard sau Blue Angel. De asemenea, este recomandat ca încăperile în care se utilizează astfel de mobilier să fie bine aerisite, pentru a reduce acumularea de COV în aer.

Japonia are unul dintre cele mai stricte standarde de emisie de formaldehidă din lume. Standardul JAS JPIC folosește un sistem cu patru stele pentru a indica gradele de emisie de formaldehidă pentru placaj, plăci blocate, MDF, panouri dure, mobilier și alte plăci de lemn.

Grade de emisie de formaldehidă – standard japonez (JIS A 1460 (2005) Building Boards Determination of formaldehyde emission)

F☆☆☆☆ este, de asemenea, exprimat ca F****, F 4 stele, F patru stele sau F4
F☆☆☆ este, de asemenea, exprimat ca F***, stea F3, F trei stele sau F3
F☆☆ este, de asemenea, exprimat ca F**, stea F2, F două stele sau F2
F☆ este, de asemenea, exprimat ca F*, stea F1, F o stea sau F1 .

Utilizarea gradelor de emisie de formaldehidă

Toate placajele, plăcile din fibre, plăcile de lemn și alte produse din lemn trebuie să fie marcate cu gradele lor de emisie de formaldehidă. Produsele din lemn cu diferite grade de emisie de formaldehidă au utilizări diferite.
De exemplu, conform acestor standarde, placajul F4 poate fi folosit în interior fără limitări. Placajul F3, F2 poate fi folosit la interior cu unele limitări. Placajul F1 nu este permis pentru a fi folosit la interior.

comparatie standarde formaldehida – europa, sua, japonia

Mobilier de interior cu emisie scazuta de formaldehida - recomandare 2023

 

Intrebati vanzatorul din ce este facut mobilierul si cumparati produse cu emisie scazuta de formaldehida !

 

exemplu placi aglomerate material lemnos:

RomaniaEurospan E1 P2 CE | EGGER

Placa din PAL brut E1 P2 CE este panoul suport standard pentru mobilier și amenajări interioare în mediu uscat. Straturile sale superioare fine sunt ideale pentru finisarea de orice tip. În conformitate cu EN 312, tipul P2, respectă Euroclasa D-s2, d0

Aplicații
Mobilier și amenajări interioare în mediu uscat
Avantaje
Stabilitate bună

 

USA/GBEurospan JP F0,3 (F****)/GB ENF MR | EGGER

The Eurospan JP F0,3 (F****)/GB ENF MR is a raw chipboard with reduced formaldehyde content glued to be moisture-resistant, certified according to the Japanese emission class F**** based on JIS A 5908, the Chinese standard GB/T 39600, Grade ENF (Emission Non Formaldehyde). It is suitable for furniture and interior design with increased humid conditions and for coatings of all kinds. The board complies with Euroclass D-s2, d0.

Applications
For furniture and interior design used in areas with increased humidity
Advantages
Moisture-resistant gluing for improved swelling behaviour
Certified according to the Japanese emission class F**** based on JIS A 5908
Fulfills the Chinese standard GB/T 39600, Grade ENF (Emission Non Formaldehyde)
Reduced formaldehyde emission
Good stability

 

În vederea realizării unei proiect pentru mobilierul de bucătărie recomandăm o întâlnire pentru discutarea detaliilor referitoare la principalele caracteristici – design, materiale, ergonomie, buget, etc. În cazul în care doriti o prima oferta si nu puteti ajunge la o întâlnire vă rugăm să ne contactați – intalnire proiect oferta mobilier de bucătărie comanda (supermobila.ro)

GD Star Rating
loading...