Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaAlegerea bucatariei – (1) design si materiale mobilier de bucatarie

Alegerea bucatariei – (1) design si materiale mobilier de bucatarie

Materiale mobilier de bucatarie

Pentru amenajarea bucatariei este necesar sa va informati, inainte de a cere un proiect si o oferta de pret, despre materiale mobilier de bucatarie folosite.  Diferentele intre ce ati dori si ce veti primi de la furnizorul de mobilier de bucatarie pot fi foarte mari daca nu transmiteti cateva idei principale de care sa tina cont in proiectare si ofertare.

materiale mobilier de bucatarie

Garnitura pentru bucatarie cuprinde mobilierul propriu-zis, cu sau fara accesorii, la care se adauga dupa caz blatul, aparatura electrocasnica si setul de masa cu scaune. Modulele se aleg functie de spatiul disponibil, aparatura electrocasnica si disponibilitatea producatorului (o baza de date cu dimensiuni disponibile – standard, non-standard).

materiale mobilier de bucatarie

Mobilierul in general este definit de usi, structura corpuri, manere si picioare. Aceste principale repere definesc design-ul si dimensiunile bucatariei, prin alegerea diferitelor combinatii intre acestea se pot realiza diferite proiecte personalizate, care nu sunt neaparat prezente in cataloage, pliante, prezentari sau in alte materiale publicitare.

In functie de stilul dorit exista variantele clasice, moderne sau o zona intre aceste stiluri clare. Usile din lemn masiv in general se folosesc la bucatarii clasice si la aceste tipuri se regasesc finisajele de lemn sau cele vopsite (lemn vopsit, mdf mat , mdf lucios). Stilul clasic are usile cu manere normale, tip buton sau bara, in materiale metalice (crom, bronz, maro, negru, alama) sau compozit (marmura, portelan, lemn) si cu finisaje speciale antichizate.

Optiunile de culori pentru mobila clasica sunt restranse dar nu limitate, usile din lemn sau lemn vopsit se regasesc in cateva zeci de finisaje la majoritatea producatorilor. Culorile (in diferite nunate) cele mai intalnite sunt alb, crem, albastru, verde, rosu, negru iar ca lemn sunt prezente esentele de nuc, stejar, cires, frasin, castan.

Variantele de usi moderne au cele mai multe optiuni atat din punct de vedere al materialelor cat si al culorilor. Cele mai intalnite sunt usile din conglomerat (MDF) laminat sau vopsit, la care se adauga usile din sticla, gresie, inox, piele sau alte materiale specifice fiecarui producator (BioMalta, Fenix, Cement, etc.). Pentru aceste usi se poate opta pentru usi fara maner, cu maner frezat in usi sau cu maner clasic.

Inaltimea zonei de lucru este un reper destul de important in ergonomia mobilierului de bucatarie si este solicitata de utilizator, de nevoia acestuia. Inaltimea uzuala este intre 85cm si 95cm, ea fiind data de dimensiunile corpurilor, a sistemului de sustinere (picioare) si a blatului de lucru. Inaltimea corpurilor de baza este de obicei o dimensiune fixa a producatorului (intre 70-80cm), la care se adauga picioarele (cu sau fara soclu/plinta) cu dimensiuni intre 6 si 20cm, plus inaltimea blatului de lucru, 2-6cm uzual. In cazul usilor fara maner banda necesara deschiderii mai adauga inca 3cm la inaltimea corpurilor.

materiale mobilier de bucatarieSoclul/plinta inferioara care mascheaza picioarele este din PVC sau metal si se poate finisa in functie de usile de la mobilier sau opta pentru aluminiu (normal sau vopsit). Aceasta piesa in mod normal prezinta in partea inferioara o banda flexibila care se lipeste de podea si asigura izolarea suprafetelor de sub mobilier. Fixarea/scoaterea se realizeaza cu clipsuri si se poate face fara a fi necesar prezenta unui specialist.

materiale mobilier de bucatarie

materiale mobilier de bucatarie – Structurile sau carcasele de mobilier de bucatarie sunt realizate din placi conglomerate, de preferat de grosime 18mm si cu continut scazut de formaldehida. Finisajele pentru aceste piese sunt specifice fiecarui producator, in mod uzual se foloseste alb, crem, gri sau finisaje de lemn (in concordanta cu tipurile de lemn folosite la usi). Lateralele la vedere se pot alege in finisajul usilor dar de obicei au cost suplimentar care trebuie cunoscut.

Alegerea materialelor pentru bucatarie trebuie sa se faca dintr-o gama care sa fie garantata de producator ca fiind conforma pentru acest tip de utilizare mobilier (conditii diferite de utilizare fata de zona de zi sau noapte).

Mai multe detalii pentru alegerea bucatariei – articole blog

 

Pentru informatii suplimentare materiale mobilier de bucatarie www.supermobila.ro/contact sau va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/

Detalii suplimentare site – favilla.ro Scavolini Store Favilla.Ro | Facebook

#favilla #bucatarii_italia #bucatarii_scavolini #scavolini_romania #bucatariidelux #mobila_de_bucatarie #supermobila #bucatarii_design #mobila_bucatarie #bucatarie_de_lux #design_lux #design_industrial #design_bucatarie

GD Star Rating
a WordPress rating system