Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaAlegerea bucatariei – (5) cuptoare pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (5) cuptoare pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (5) cuptoare pentru bucatarie

In bucatarie se poate opta pentru mai multe cuptoare in functie de :

  • Alimentare – cuptoarele incastrate sunt cu alimentare electrica sau gaz, cele pe baza de gaz natural au si functii care necesita racordarea la reteaua electrica, deci este necesara conexiunea electrica a majoritatea cuptoarelor. Cuptoarele sunt impartite si in functie de modul de gatire si transfer de caldura in cuptoare electrice sau gaz, cuptoare microunde sau cu abur. Pentru cuptoarele electrice si cu abur este de preferat sa se primeasca de la producator caracteristicile tehnice in vederea conectarii corecte la retele (consum, putere maxima absorbita, conectare retea apa, etc.).
  • Material/Finisaj – cuptoarele incastrabile se regasesc in diferite finisaje si stiluri, sunt din inox (metal), sticla sau combinatii din aceste materiale vopsite. In functie de producator exista alaturi de gamele moderne si cuptoare cu design clasic sau rustic.
  • Dimensiuni – majoritatea cuptoarelor necesita spatiu de incastrare aproximativ 60cm dar sunt si modele de 90cm. Inaltimea acestora difera, cele clasice fiind intre 55cm si 60cm iar cele cu microunde, abur si unele elecrice/gaz au inaltimi mai mici intre 36cm si 48cm. Volumul interior este diferit si tine de tehnologia folosita de producator, aceasta caracteristica este prezentata in fisa tehnica a aparatului.
  • Mod de instalare – pozitionarea cuptoarelor este ceruta de utilizator si conditionata de spatiul disponibil si caracteristicile lui (dimensiuni, conexiuni retele). Cuptoarele se pot monta in corpuri de mobilier de baza sau in coloane. In cazul montajului sub blatul de lucru plita se poate instala deasupra acestuia tinand cont de profilul blatului si de grosimea plitei. In coloane se pot instala majoritatea cuptoarelor (electric, abur, microunde), pentru cele pe baza de gaz este necesara consultarea manualelor de instalare date de producator. In corpurile inalte, tip coloana, se pot monta 1-3 aparate, combinatii de cuptoare si daca este cazul si masina de spalat/frigider/racitor vin/masina cafea. In cazul montarii in linie a mai multor aparate de inaltimi diferite, pentru realizarea unui design unitar se pot comanda sertare (normale, termice sau cu accesorii specifice) care sa duca intregul ansamblu la aceleasi cote.
  • Accesorii – in functie de producator se pot comanda diferite accesorii pentru cuptoarele inacstrabile sau se pot alege aparate cu functii speciale. Fiecare gama are modele cu functii de curatare automata (pirolitica, catalitica sau specifica producatorului), rotisor, lumina interioara sau zone cu diferite tipuri de gatire specifice. Se pot comanda sine telescopice, tavi, placi pentru pizza, usi cu culisare in interiorul cuptorului, sine décor pentru set cuptoare (tip monobloc), termometre. Functiile cuptoarelor difera de producator si de fiecare model al gamei acestuia.

Mai multe detalii pentru alegerea bucatariei – articole blog

No Comments

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.