Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaAlegerea bucatariei – (4) plita pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (4) plita pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (4) plita pentru bucatarie

In alegere plita pentru bucatarie sunt cateva idei principale de care se tine cont :

  • Alimentare plita pentru bucatarie – plitele in functie de modul de alimentare sunt pe baza de gaz, electrice sau combinatii de gaz/electric. Plitele pe baza de gaz in general au nevoie si de racordarea la reteaua electrica avand aprinderea ochiurilor inclusa in sistem si aceasta necesita alimentare cu energie electrica de la retea. Variantele care contin ochiuri electrice sunt vetroceramice sau pe baza de inductie electromagnetica, la acestea se pot adauga si sisteme de ventilare (hota), in acest caz este nevoie si de circuitul de evacuare aer sau de recirculare pe baza de filtre carbon (sau alt tip de filtrare).
  • Material/Finisaj plita pentru bucatarie- producatorii de aparatura electrocasnica au in gama lor de produse plite cu finisaj inox sau vopsite, din metal, sticla sau combinatii de aceste materiale. Fiecare material necesita proceduri specifice de utilizare, intretinere si utilizare, acestea fiind specificate de fiecare producator in parte pentru fiecare model.
  • Dimensiuni plita pentru bucatarie – sunt diferite in functie de producator dar in general sunt plite care respecta dimensiunile 30, 60, 90, 120 cm lungime si aproximativ 40-50cm latime (pentru blat 60cm). In functie de necesitati exista posibilitatea de a combina aparate de 30-40cm (tip domino) cu functii diferite, electric, gaz, teppanyaki, gratar, friteuza, etc.. Adancimea plitei este necesara a fi luata in considerare pentru dimensionarea corecta a blatului (profil, grosime) si alegerea mobilierului aflat sub acest aparat astfel incat sa poata fi folosite in conditii normale ambele produse, plita si modulul aflat sub aceasta.
  • Mod de instalare plita pentru bucatarie  –plita incastrata in blatul de bucatarie poate fi instalata deasupra blatului sau la nivelul acestuia, functie de manualul deinstalare furnizat de producator si de tipul blatului de lucru. In cazul plitei din sticla montata la nivelul blatului trebuie avut in vedere un spatiu de 1-3mm intre plita si blat unde se va introduce un material siliconic. Plita se poate instala deasupra unui corp de mobila in care este incastrat cuptorul dar nu este obligatoriu. Plita este un aparat independent si pozitia ei este data de modul de utilizare facil, in conditii practice – inaltime, dimensiuni, numar ochiuri, pozitie in camera si dupa caz, amplasare dimensiune si caracteristici hota (sistem ventilatie).
  • Accesorii plita pentru bucatarie in general se refera la butoane, capace si sisteme de montare pe ochiurile acesteia pentru diferite proceduri de gatire: wok, grill, gratar, placa fonta/metal. In gama de accesorii pentru plite se pot regasi si produse de curatare si intretinere: solutii, crème, materiale textile, etc..

Mai multe detalii pentru alegerea bucatariei – articole blog

Exemple firme producatoare electrocasnice incastrabile / plita pentru bucatarie :

Wald, Dominox, StudioCasa, Whirlpool, Zanussi, Indesit, Hotpoint, Franke, Candy, Rex, Bosch, Beko, Gorenje, Electrolux, Elica, Smeg, Siemens, Miele, SubZero, Barazza, Wolf, Gaggenau, Signature, Ilve, Flamec, Faber, Cristina, Grohe, Gessi, Kludi, Nobili, Axor, si altele

Pentru informatii suplimentare plita pentru bucatarie www.supermobila.ro/contact sau va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/

Detalii suplimentare site – favilla.ro Scavolini Store Favilla.Ro | Facebook

#favilla #bucatarii_italia #bucatarii_scavolini #scavolini_romania #bucatariidelux #mobila_de_bucatarie #supermobila #bucatarii_design #mobila_bucatarie #bucatarie_de_lux #design_lux #design_industrial #design_bucatarie

 

GD Star Rating
loading...