Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaAlegerea bucatariei – (6) masini de spalat pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (6) masini de spalat pentru bucatarie

Alegerea bucatariei – (6) masini de spalat pentru bucatarie

  • Tip masini de spalat pentru bucatarie – in bucatarie in majoritatea cazurilor se foloseste masina de spalat vase, pentru cea de rufe este cerere in cazul unei locuinte in care nu exista spatiu special dedicat sau dimensiunile bailor nu permite instalarea ei. Pentru masinile de spalat vase incastrabile (complet sau cu panou comanda) exista un numar foarte mare de variante la producatori, in cazul celor de rufe modelele incastrabile sunt mai putine avand o cerere mai mica. Fiecare producator are diferite modele functie de dimensiuni, volum, numarul programelor, durata cicluri spalare, consum, incarcare, uscare, lumina, tip deschidere usa, finisaj, accesorii interioare.

In bucatarie se pot incastra in mobilier masini de spalat vase sau rufe luand in considerare:

  • Mod de instalare masini de spalat pentru bucatarie– pentru incastrat in mobilierul de bucatarie este necesara achizitia masinilor de spalat cu aceasta specificatie. Nu se recomanda incastrarea in mobilier a unor masini de spalat vase/rufe care nu au aceasta specificatie la producator, sunt modele cu instalare independente. Modelele incastrabile au sisteme de prindere a usilor de mobilier, caracteristici si dimensiuni speciale. Conectarea la retelele electrice si de apa (alimentare, evacuare) este de preferat sa se faca in zona bazei de chiuveta, in sifonul acesteia si la alimentarea bateriei dar daca sunt prevazute conexiuni dedicate pot fi conectate si separat dar aceste instalatii nu trebuie sa fie in spatele masinilor de spalat!
  • Dimensiuni masini de spalat pentru bucatarie – masinile de spalat vase sunt de 45cm sau 60cm, iar cele de rufe de 60cm, ambele variante cu montare pe picioare direct pe podea, sub blatul de lucru si intre corpuri de mobilier. Pentru cele de vase exista si dimensiuni speciale de 60cm sau 90cm cu inaltime 40-60cm care se monteaza in module de mobilier.
  • Observatii masini de spalat pentru bucatarie– in cazul in care nu se doreste la realizarea mobilierului masina de spalat in bucatarie este de preferat totusi ca in zona chiuvetei sa fie un module de 60cm sau 45cm pentru a putea instala ulterior acest tip de aparat. In general cu trecerea timpului stilul de viata al utilizatorului se modifica din motive obiective (inchiriere sau vanzare locuinta, marire familie, schimbare stil de gatit, etc.) si apare nevoie unei masini de spalat vase in general si mai rar a celei de rufe (de obicei este prevazut spatiul pentru acest tip de aparat). In acest caz este de preferat sa se ia in considerare acest lucru din momentul realizarii proiectului si instalarii mobilierului pentru a fi mai usor instalarea unei masini de spalat fara a face modificari importante la mobilier. Modul de instalare, folosire si intretinere pentru masinile de spalat incastrabile sunt specificate in manualul fiecarui model si trebuie respectate pentru a beneficia de garantia data de producator.

Mai multe detalii pentru alegerea bucatariei – articole blog

 

Pentru informatii suplimentare masini de spalat pentru bucatarie  www.supermobila.ro/contact sau va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/

Detalii suplimentare site – favilla.ro Scavolini Store Favilla.Ro | Facebook

#favilla #bucatarii_italia #bucatarii_scavolini #scavolini_romania #bucatariidelux #mobila_de_bucatarie #supermobila #bucatarii_design #mobila_bucatarie #bucatarie_de_lux #design_lux #design_industrial #design_bucatarie

GD Star Rating
loading...