Piele ecologica

Piele ecologica ? !

PIÉLE, piei, s.f. 1. Ţesut conjunctiv-epitelial care acoperă întreaga suprafaţă a corpului animalelor vertebrate şi a celor mai multe dintre nevertebrate; spec. epiderma omului.

PIÉL//E piei f. 1) (la om şi la animale) Înveliş exterior al corpului. ♢ 2) Înveliş cu păr al unor animale, jupuit (şi prelucrat);  3) Material obţinut din învelişul prelucrat al corpului animalelor din care se confecţionează obiecte de încălţăminte şi de galanterie. ♢ ~ artificială imitaţie de piele. [G.-D. pielii] /<lat. pellis

ECOLÓGIC, -Ă, ecologici, -ce, adj. Care aparţine ecologiei, privitor la ecologie. – Din fr. écologique.

ECOLOGÍE s.f. Ştiinţă care se ocupă cu studiul interacţiunii dintre organisme şi mediul lor de viaţă. [Var.: oecologíe s.f.] – Din fr. écologie.

Am o mare problema cu limba romana si asta datorita  animalelor care s-au  vrut neaparat ne-ecologice . Gata s-au suparat si atunci “epiderma” lor a devenit o banala piele  din care se fac canapele , genti , pantofi si toate cele ,  evident simple , normale , dar banale … Acum e la moda  o piele ecologica  de care toata lumea vorbeste, de care toata lumea a auzit dar nimeni nu stie ce este si nici nu poate confirma ca exista ?!

Posibili clienti isi dau cu parerea despre mare inventie , unii vanzatori de canapele chiar confirma ca au produse din piele ecologica 🙂  … foarte bine si frumos dar fiti siguri de un lucru , odata cu aparitia produselor din piele ecologica a disparut  pielea artificiala din magazine 🙂  ….

 

Piele ecologica 

obs. Nu contest termenul “piele ecologica” ci doar vreau sa vad scris concret ce defineste …

 

Showroom Favilla – Pagina contact    intalnire proiect oferta mobilier de bucătărie comanda (supermobila.ro)

GD Star Rating
loading...