Mobilier pentru dormitor

Mobilier pentru dormitor

 

Mobilier pentru dormitor – Cel mai simplu si cel mai important este sa mobilezi dormitorul; nu trebuie sa fie decat cum iti place tie si nu trebuie  sa te gandesti la altcineva , decat la tine .Intimitatea camerei iti ofera ocazia de a face ceea ce iti place si ceea ce iti trebuie .

Mobilier pentru dormitor

Exista piesele de baza care trebuie tratate cu atentie si mobilierul adiacent pentru care se poate opta sau nu in functie de nevoi si spatiu .Cel mai important este alegerea saltelei  , ca dimensiune si  calitati ,  in acest caz se  recomanda probarea saltelei deoarece fiecare persoana este diferita si are propriile asteptari .Designul mobilierului , culorile sau materialele alese in amenajarea dormitorului sunt importante , dar chiar daca pare un lucru marunt  alegerea saltelei  este cea mai importanta .

Mobilier pentru dormitor

Punctele de pornire sunt pentru dormitor  :  dispunerea patulului si a dulapulului (dressing) . In cazul in care este spatiu disponibil se poate amenaja o camera sau o zona speciala pentru depozitare (dressing) . Patul ca si piesa de mobilier exista in diferite dimensiuni (cele mai uzuale 140 , 160 ,180 cm) si avand diferite finisaje sau materiale componente – lemn, conglomerat lemnos , piele , stofa , catifea , metal , etc . Ca si pozitionare patul poate fi dispus la perete , in coltul camerei sau se poate opta pentru patul de mijloc (necesita spatiu mai mare ) . Exista modele speciale cu baldachin montat sau cu accesorii speciale – masuta , lampa , etc. .

Pentru spatiul de depozitare principal – dulap ,dressing , camera speciala- spatiul util este cel mai important sa fie impartit cat mai bine ; acest lucru se face prin utilizarea si combinarea cat mai buna a  tuturor accesoriilor disponibile : polita, bara haine , bara mobila ,suport cravate , suport pantaloni , suport camasi , sertare , oglinda , etc. . Nu exista o  impartire standard a dresing-ului , aceasta facandu-se de catre beneficiar in functie de nevoile lui . La exterior deschiderile pot fi batante (normale) sau glisante , se aleg in functie de spatiu si buget , iar ca finisaje exterioare usile si structurile dulapurilor se pot face din lemn , conglomerat lemnos (laminat ,vopsit ,furniruit) , sticla ,material textil , piele , etc..

 

 Mobilier pentru dormitor

Mobilier pentru dormitor

Pentru completarea amenajarii dormitorului se aleg ulterior : noptierele , comoda , lampile si cvoarele . Noptiera in general se alege sa fie cat mai simpla si poate cuprinde in interior si sistemul de iluminat .Comoda daca este cuprinsa in setul de mobilier ales serveste la depozitarea anumitor obiecte care nu se vor in dressing-ul principal (lenjerie , bijuterii , acte , poze , etc .. ) si , daca se alege si o oglinda ,ca zona de intretinere  (machiaj , demachiaj , cosmetica , etc. ) .

Finalizarea amenajarii dormitorului se face prin alegerea corpurilor de iluminat si covoarelor , in plus se poate delimita o zona de relaxare prin dispunerea unui fotoliu special si a unei masute pentru petrecea unor clipe de relaxare si intimitate in linistea dormitorului .

Showroom Favilla – Pagina contact  intalnire proiect oferta mobilier de bucătărie comanda (supermobila.ro)

GD Star Rating
loading...