Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaCare ar fi bugetul pentru mobilier de bucatarie

Care ar fi bugetul pentru mobilier de bucatarie

bugetul pentru mobilier de bucatarie

Inainte de a porni la drum si a cere oferte pentru mobilierul de bucatarie ar fi bine sa ne facem un plan prin care sa selectam din multitudinea de furnizori/producatori de bucatarii. Devine obositor si poate si frustrant uneori sa contactam toate magazinele pe care le gasim pe internet sau fizic in plimbarile noastre. In acest sens este mai bine sa facem o lista scurta de magazine de mobilier bucatarie, o lista cu cele care ne-au placut in timp (dar nu aveam nevoie atunci) sau care ne-au fost recomandate.

Internet-ul fiind accesibil pentru majoritatea, primul pas este sa verificam daca din lista scurta magazinele care vand in continuare bucatarii si ce produse au in gama curenta. In plus, daca exista, putem verifica parerile celorlalti afisate pe site-uri sau putem vizita magazinul fizic pentru a vedea produsele in realitate.

bugetul pentru mobilier de bucatarie

Care ar fi bugetul pentru mobilier de bucatarie

Pentru a verifica daca ne incadram in bugetul propus pentru achizitia mobilierului sau a intregii garnituri de bucatarie (inclusiv blaturile si aparatele electrocasnice) este necesar sa comparam bugetul nostru cu valoarea medie si minima a bucatariilor vandute de fiecare magazin. In principiu toate magazinele pot oferi un pret pentru o garnitura “standard” (2,50-3,50m lungime front de lucru) si, de asemenea, un pret mediu al produselor vandute pe o perioada mai lunga de timp.

Bugetul pentru o bucatarie completa ar fi indicat sa se situeze la o valoare de 7-12% din valoarea locuintei pentru care se doreste achizitionarea. Spre exemplu, pentru un apartament de 120 000 euro indicat ar fi sa alocam un budget de aproximativ 10000-12000euro, evident aceasta suma este orientativa, oricare dintre noi in functie de nevoile subiective ale familiei si context poate creste sau scadea la un alt nivel, insa nu este recomandat un budget nelimitat sau foarte mic in raport cu standardul locuintei.

In momentul in care avem un buget aproximativ la care ne-am gandit de preferat este ca cererile de oferta sa fie transmise catre magazinele care au valoarea minima (bucatarie standard) sau cea medie in jurul sumei bugetate; daca spatiul este mic atunci comparam cu pretul pentru bucatarie standard iar daca avem un spatiu mai mare sau aranjament de mobilier atipic, comparam cu valoarea medie. In mod normal toate bucatariile sunt modulare, se realizeaza pe baza de comanda si functie de spatiul disponibil, iar valoarea medie a bucatariilor vandute de un magazin este o imagine destul de buna a nivelului de preturi a magazinului respectiv.

Exemplu calcul –  bugetul pentru mobilier de bucatarie :

La o valoare a apartamentului/casei/locuintei de 200 000euro recomandat este sa ne orientam spre un magazin care vinde garnituri de bucatarii in jurul a 10-15000euro, evident cu materialele, design-ul si serviciile aferente, Mobilierul, blatul si aparatele vor fi alese la acelasi nivel de calitate, astfel incat sa nu avem diferente mari intre ele. In acest caz mobila poate fi fara probleme cu continut redus de formaldehida, design elaborat, feronerie si accesorii de calitate, blat din materiale superioare (cuart, lapitec, dekton, granit, etc.) si aparatura electrocasncia de la un brand recunoscut (calitate, caracteristici, garantie, gama mare produse).

Pentru informatii suplimentare mobila bucatarie va asteptam in showroom Scavolini Favilla … programati o intalnire favilla.ro/contact/

Detalii site –www.supermobila.ro/                favilla.ro

 

GD Star Rating
loading...