Blog

HomeAmenajare interioara si mobilier comandaBe original – Lounge chair EAMES

Be original – Lounge chair EAMES

Be original – Lounge chair EAMES

 

Eames Lounge și Otoman sunt piese de mobilier realizate din placaj și piele modelata , proiectate de Charles și Ray Eames pentru compania de mobilier Herman Miller . Ele sunt cu denumirea oficiala Eames Lounge și Otoman , și s-au lansat în 1956 , după ani de dezvoltare de designeri . Acesta a fost primul scaun pe care Eames l-a proiectat pentru o piață high-end . Exemple de astfel de mobilier fac parte din colectia permanenta a Muzeului de Arta Moderna din New York .

designer_eames

Lounge Chair Eames este un design clasic care a fost în producție continuua de la crearea sa . Setul  cu otoman se vinde pentru US 4500 dolari sau mai mult în SUA , în funcție de furnir și piele ( pielea de Edelman , recent oferit de Herman Miller , crește prețul ) . În Europa , versiunile Vitra sunt mult mai scumpe ( în jur 9.000 dolari pentru piele clasic negru si palisandru ) .

De la introducerea sa, Eames Chair a fost în producție continuă de către Herman Miller în America. Mai târziu, Vitra (în colaborare cu compania germană mobilier Fritz Becker KG) a început să producă si pentru piața europeană. Imediat după lansare, alte companii au început să copieze designul pieselor Eames. Cu toate acestea, Herman Miller și Vitra rămân singurele două companii autorizate pentru a produce aceste scaune cu numele Eames atașat.În 2006, pentru a comemora 50 de ani de catedră, Herman Miller a lansat modele folosind un furnir din lemn de trandafir .

Vitra – official site

Herman Miller  –official site

Despre Lounge chair Eames – Wikipedia

GD Star Rating
loading...